Organisator klaagt gemeente aan na verbieden bootfeest

Organisatiebureau DTF Productions heeft de gemeente Velsen aangeklaagd. De organisator zou inkomsten hebben misgelopen doordat de gemeente een bootfeest na afloop van Dance Valley heeft verboden. Dat heeft DTF Productions dinsdag bekendgemaakt.

Uiteindelijk ging het feest wel door, maar op een andere locatie. Veel mensen die een kaartje hadden gekocht, wisten dat niet en dienden een claim in bij DTF. ‘De gemeente had bekendgemaakt dat feestgangers hun kaartjes van twintig euro per stuk konden inleveren, maar dat kon helemaal niet. We kregen ruim 200 claims binnen’, zegt een woordvoerder.

Ook zou de gemeente de naam van DTF Productions hebben beschadigd. Volgens de gemeente beschikte DTF niet over de juiste vergunningen, maar onderzoek van de organisator wees uit dat die wel aanwezig waren. ‘We hadden bijvoorbeeld de geëiste evenementenvergunning helemaal niet nodig’, weet de woordvoerder. De organisator eist van Velsen een schadevergoeding van 18.000 euro. De gemeente heeft de aanklacht nog niet binnen en wil daarom dinsdag niet reageren.

De gemeente had het feest verboden om te voorkomen dat bezoekers de N202 bij het festivalterrein zouden oversteken om bij de partyboot te komen. De organisator wilde op de boot een 'afterparty' houden en tijdens dat festijn 800 festivalgangers naar Amsterdam vervoeren. ‘Over de N202 rijden dan zo'n 240 bussen. Als 800 mensen daar tussendoor gaan lopen, blokkeert de afvoer van de festivalgangers opnieuw’, aldus een gemeentewoordvoerder in augustus. Een jaar eerder ontaardde Dance Valley in totale chaos, omdat er voor duizenden bezoekers na afloop geen vervoer was. Het dansfestival had plaats op 4 augustus in recreatiegebied Spaarnwoude. Het bootfeest vond uiteindelijk plaats achter het Centraal Station in Amsterdam.