nieuws

Schietpartij bij The Matrixx eist leven portier

Horeca

Bij een schietpartij voor de deur van de Nijmeegse discotheek Matrixx is zondagochtend een portier om het leven gekomen. Een tweede portier raakte zwaargewond. De politie van Nijmegen heeft zondagmorgen een man en een vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij. Zij sluit meer aanhoudingen niet uit.

De schietpartij vond omstreeks half zes plaats voor discotheek The Matrixx aan de Wijchenseweg. Een man, die eerder uit de disco was gezet, keerde na ongeveer een uur terug, zegt een van de eigenaren van de disco, T. Krebbers. Toen een van de portiers bij het sluiten van de zaak enkele bezoekers naar buiten liet gaan, schoot de dader hem neer. Deze portier overleed later. Ook wist de schutter door de geopende deur de andere portier te raken. De politie kon deze toedracht nog niet bevestigen.

De dader is voortvluchtig maar de politie heeft een goed signalement van hem. Voor de deur van de uitgaansgelegenheid waar het drama zich afspeelde, zijn bloemen neergelegd.

Reageer op dit artikel