nieuws

‘Komboecha-thee is ongevaarlijk

Horeca

De Keuringsdienst van Waren ziet Komboecha-thee niet als een schadelijk product. Volgens een inspecteur is er met de thee, zoals die in de handel verkrijgbaar is, niets aan de hand. Wel kunnen er bij thuiskwekerijen schadelijke bacteriën inkomen.

Momenteel is de keuringsdienst bezig met een onderzoek naar ecologisch tuinbouwbedrijf De Groenhof op Terschelling. Daar wordt de thee met behulp van zwammen gemaakt. Twee maanden geleden ontstond er commotie rond de thee, omdat het Nederlands Voedingscentrum in Den Haag waarschuwde voor mogelijke kwalijke gevolgen.

Volgens de inspecteur van de keuringsdienst zijn de negatieve eigenschappen net zomin bewezen als de positieve. Eigenaar R. van Zandwijk van De Groenhof zegt dat de thee de algehele weerstand vergroot en een mens fitter maakt. ‘Ik voel me als kankerpatiënt een stuk fitter sinds ik Komboecha-thee drink.’ Hij wil de thee op grotere schaal distribueren en heeft daarom de keuringsdienst ingeschakeld.

Reageer op dit artikel