nieuws

Tweederde horeca en slijterijen Tilburg overtreedt wet

Horeca

Tweederde van de horeca-ondernemingen, supermarkten en slijterijen in Tilburg houdt zich niet aan de Drank- en Horecawet. Dat blijkt uit een controle die de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) gedurende vijf dagen in de Brabantse stad deed. De controleurs van de dienst constateerden 138 overtredingen bij 66 procent van de 190 bezochte bedrijven. Zij schreven vijf processen-verbaal uit en gaven de andere overtreders een schriftelijke waarschuwing.

De bedrijven bleken onder meer alcoholhoudende dranken te verkopen zonder vergunning. Enkele supermarkten verkochten ten onrechte sterke drank en in andere bedrijven was tegen de regels geen leidinggevende aanwezig. Bij controles in onder meer Leiden en Arnhem werden onlangs ook veel overtredingen geconstateerd. In Leiden gingen 33 van de 69 horecabedrijven in de fout, terwijl in Arnem 64 van de 145 bedrijven in overtreding waren.

Reageer op dit artikel