Kurhaus wil de rest van 'het' Stones-concert

De stoelen vlogen binnen het kwartier door de lucht, de zaal werd half afgebroken, de politie joeg het publiek eruit. Toch zou de directie van het Kurhaus Hotel in Scheveningen het 'fantastisch' vinden als de Rolling Stones het concert dat zij in 1964 begonnen, volgend jaar zouden afmaken.

Een woordvoerster van het statige hotel aan zee bevestigde dat woensdag 17 juli. De hoteldirectie heeft kortgeleden een brief geschreven aan organisator Mojo Concerts, waarin zij haar zaal aanbiedt. ‘We hebben daarop nog geen reactie ontvangen’, meldt de zegsvrouw. ‘Maar zelfs al zou het hotel een paar dagen dicht moeten, dan nog zouden we 't willen.’

De Rolling Stones beginnen volgens jaar aan een nieuwe wereldtournee, waarbij ze in Amerika ook een aantal optredens in kleinere zalen verzorgen. Naar welke oorden de tour de Britse band precies voert, is nog onbekend.

Het optreden van 38 jaar geleden, is waarschijnlijk het beruchtste concert ooit in Nederland gehouden. Het wild enthousiaste publiek, dat voornamelijk uit jongeren bestond, vernielde het interieur van de chique balzaal binnen vijftien minuten. Politie moest eraan te pas komen om de rust te laten weerkeren.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.