nieuws

Winkels en fabrikanten brouwen gedragregels premixen

Horeca

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en de fabrikanten van premixen, zoals Bacardi Breezer en Smirnoff Ice, komen met vrijwillige afspraken om de verkoop van alcoholhoudende dranken aan jongeren aan banden te leggen.

Fabrikanten en winkeliers liggen al maanden onder vuur van de Haagse politiek omdat ze met de populaire premixen ook de jongerenmarkt zouden bewerken. In lijn met eerder beleid van Bacardi Martini hebben de supermarkten daarom ook met Diageo, Maxxium, Bols, Hooghoudt en Allied Domecq afgesproken dat vanaf augustus het woord alcohol voluit op de etiketten komt te staan. Verder komt in alle reclame de vermelding ‘geen alcohol < 16 jaar’ te staan. Vanaf begin oktober wordt die vermelding ook geplaatst op de multipacks en een aantal maanden later ook op trays. Het CBL roept de supermarktketens hetzelfde te doen bij de eigen merken.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels