nieuws

Aandacht voor overval hotel in Opsporing Verzocht

Horeca

Via het televisieprogramma Opsporing Verzocht hoopt de politie maandagavond aanknopingspunten te krijgen voor de overval op 30 december op het Amsterdamse hotel The Quentin. Daarbij vielen twee doden. De politietast nog steeds in het duister over het motief van de daders om de twee Amsterdammers neer te steken.

Vorige week werd duidelijk dat de mannen (33 en 38 jaar oud) geen hotelgasten waren. De politie maakte maandag bekend dat ze in de loop van de nacht het hotel aan de Leidsekade waren binnengegaan om iets te drinken. Rond 04.00 uur kregen ze ruzie met vier nog onbekende Zuid-Amerikaanse mannen. Die wilden in het hotel overnachten, maar vonden de prijs te hoog. Ze liepen vervolgens naar de lounge waar het incident met de Amsterdammers ontstond. De portier suste de ruzie en de Zuid-Amerikanen verlieten het hotel.

Ongeveer een uur later vond de overval plaats, waarbij zeker twee daders betrokken waren. Een van hen, een gemaskerde man, bedreigde de portier met een mes en bond hem vast. Toen die zich had bevrijd, trof hij in de lobby de twee zwaargewonde mannen aan. Een overleed ter plaatse, de ander een dag later. Beiden waren toegetakeld met een mes. De overvallers vluchtten met een onbekend geldbedrag uit de hotelkassa.

De politie heeft op dit moment nog geen aanwijzingen dat de overval iets te maken heeft met de eerder voorgevallen ruzie.

Reageer op dit artikel