nieuws

Amsterdam ArenA omgetoverd voor snowboardevenement

Horeca

De Amsterdam ArenA was dit weekeinde het decor voor een groots skate- en snowboardevenement. Maar liefst 300 ton sneeuw, een schans van 45 meter hoog en tientallen bekende en minder bekende snowboarders en skaters maakten het voetbalstadion drie dagen lang tot een echt wintersportoord. Naast internationale wedstrijden en diverse demonstraties konden de ruim 10.000 bezoekers onder meer de nieuwste mode ontdekken en optredens van artiesten als Direct, E-Life en Green Lizard bijwonen.

Het is de eerste keer dat in Nederland een dergelijk evenement van zo’n omvang plaatsheeft, vertelt organisator S. Brabander van BV Jong Nederland. Het zogeheten Nokia Totally Board werd eerder in België, Duitsland, Frankrijk en Polen gehouden. Het evenement vindt een paar keer per jaar plaats en zoals het er nu naar uitziet, staat Amsterdam ook volgend jaar weer op de agenda.

‘Het was een groot succes. Iedereen, van sponsor tot deelnemer tot bezoeker, heeft enthousiast gereageerd. In de komende jaren willen we uitbreiden tot een nog grootser evenement”, zegt Brabander.

Vanuit diverse Europese landen kwamen snow- en skateboarders naar Nederland om mee te doen aan de internationale wedstrijden op Totally Board. Zaterdagavond vond de strijd bij de snowboarders plaats. Twintig mannen en zes vrouwen, onder wie zeven Nederlanders, streden om een prijzenpot van 25.000 euro. Martin Czernik uit Tsjechië werd eerste bij de mannen, de Nederlander Luc van Ommen behaalde een vierde plaats. Kampioen bij de vrouwen was de Nederlandse Cheryl Maas, gevolgd door landgenote Sonja Ahema.

Zondag is het kampioenschap voor skateboarders, onderdeel van het World Cup-circuit. Daar doen 25 deelnemers aan mee, onder wie de Nederlanders Bob Joosten en Erwin Prent. Zij strijden voor 15.000 euro prijzengeld. Het evenement duurt nog tot zondagavond 20.00 uur.

Reageer op dit artikel