nieuws

Beatrix viert Koninginnedag in Overijssel

Horeca

Koningin Beatrix viert Koninginnedag 30 april in Deventer en Wijhe. Dat heeft de provincie Overijssel vrijdagmiddag bekendgemaakt. Het is de tweede keer dat de koningin de viering in Overijssel bijwoont. In 1988 bezocht ze de plaatsen Kampen en Genemuiden.

Wijhe en Deventer liggen aan de IJssel. Sinds 1 januari 2001 maakt Wijhe deel uit van de gemeente Olst-Wijhe. De gemeente Deventer is onder meer bekend om haar historische binnenstad, die fungeert als decor voor jaarlijks terugkerende evenementen als het Dickens Festijn en de Deventer Boekenmarkt.

De Oranjecomités in beide plaatsen nemen samen met de gemeenten de organisatie van de festiviteiten voor hun rekening. De provincie fungeert als regisseur van het bezoek. Commissaris van de koningin G. Jansen reageerde enthousiast op het bericht dat hij tijdens zijn eerste jaar in Overijssel de koningin mag verwelkomen.

Jansen zou de komst van de Oranjes bekendmaken tijdens de nieuwjaarsreceptie van de provincie in het gemeentehuis van Hengelo. De internetpagina van de provincie maakte echter abusievelijk eerder op de middag melding van het voorgenomen koninklijke bezoek.

Reageer op dit artikel