nieuws

Beursmanager: ‘Neerwaartse spiraal doorbreken

Horeca

De BBB en EFFF moet de neerwaartse spiraal van het bezoekersaantal van horecabeurzen doorbreken. Dat zei beursmanager Robèrt Rose gisterochtend kort nadat de deuren van de BBB en EFFF waren geopend. ‘Verder is voor mij de beurs pas geslaagd als de verhouding tussen kwaliteit en kwantiteit goed is.

Enkele jaren geleden trok de beursorganisatie de BBB en EFFF uit elkaar, maar kwam mede op verzoek van de standhouders weer terug op die beslissing. ‘Het was een goede test. We zijn nat gegaan en hebben een behoorlijke kar met stront over ons heen gehad. We wilden Belgische koks als nieuwe doelgroep bereiken, maar dat lukte niet. Door de beurzen weer te herenigen, bieden we nu een compleet aanbod. De wisselwerking tussen de beurzen is voor mij onverklaarbaar omdat ze totaal van elkaar verschillen.’

Studenten hebben voor Rose prioriteit. ‘Maar met mate hoor. Iedere dag laten we 250 studenten binnen. Ze worden begeleid door docenten zodat we het onder controle houden.’

Ook krijgt de opmars van de out-of-home markt de nodige aandacht. ‘Vooralsnog geïntegreerd en niet apart in een hal. De out-of-markt krijgt veel aandacht, maar niet overdadig. Het is een nieuwe tak van sport en wellicht gaan we hier in de toekomst meer aandacht aan besteden.’

Over het overvloedig aanbod van kookwedstrijden en demonstraties is Rose duidelijk. ‘Beursbezoekers zullen keuzes moeten maken. Er vinden simpelweg teveel dingen gelijktijdig plaats om alles te zien. We kunnen het de beursbezoekers in de toekomst misschien makkelijker maken door looproutes uit te zetten.’

Reageer op dit artikel