nieuws

Brand verwoest café en woningen in Beek

Horeca

Een grote uitslaande brand heeft maandagmiddag een café en een aangrenzende woning in het centrum van het Zuid-Limburgse Beek verwoest. Twee andere belendende panden raakten als gevolg van rook- en waterschade onbewoonbaar. Dat hebben woordvoerders van brandweer en politie maandag gezegd.

De brand brak rond drie uur uit en sloeg vanuit het café over naar een belendend pand. Brandweerkorpsen uit Beek, Sittard en Geleen bestreden de vuurzee met groot materieel. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Rond 16:15 uur gaf de brandweer het sein brandmeester, maar het nablussen duurt nog uren. De oorzaak van de brand is onbekend. De schade is volgens brandweer en politie ,,zeer aanzienlijk”.

De Mauritslaan in Beek, waaraan café ’t Gevelke ligt, is voor het verkeer afgesloten. De weg ter plaatse is bovendien spekglad door bevroren bluswater.

Reageer op dit artikel