nieuws

Cor van Hout doodgeschoten op stoep Chinees restaurant

Horeca

Bij een schietpartij in de Dorpsstraat in Amstelveen is vrijdagmiddag de bekende Amsterdamse crimineel Cor van Hout doogeschoten, dat heeft de politie vanmiddag bekendgemaakt. Van Hout werd bekend als een van de ontvoerders van Freddy Heineken en diens chauffeur in 1983. De aanslag vond plaats op de stoep van een Chinees restaurant.

Bekend is inmiddels dat Van Hout en zijn metgezel rond half twee vrijdagmiddag een café in de Dorpsstraat in Amstelveen verlieten, waarna zij onder vuur zijn genomen door twee mannen op een motor. Er zijn meerdere schoten gelost. Na de schietpartij ontstond veel commotie in de Dorpsstraat. Een traumaheli landde ter plekke maar kwam voor Van Hout te laat. Het tweede slachtoffer is zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis.

Reageer op dit artikel