nieuws

Gerechten met moedermelk in Chinees restaurant

Horeca

In de harde strijd met de concurrentie biedt een restaurant in Changsha in het zuiden van China gerechten aan waarin moedermelk is verwerkt. De schotels waren volgens de krant Shenghuo Shiabao zaterdag voor het eerst te bestellen.

De moedermelk is verwerkt in een visschotel en een gerecht met het vlees van zeeoor, een in China zeer populaire schelp. Het restaurant in Changsha heeft daarmee een horecagelegenheid in Shenzhen, vlakbij Hongkong, de loef afgestoken. Daar zal binnenkort een reeks gasten samen ruim 35.000 euro neertellen voor een menu waarin moedermelk is verwerkt.

De eigenaar van het restaurant in Changsha bezweert dat de melk die hij gebruikt aan alle eisen van de Chinese warenwet voldoet. ‘Wij menen dat wij eerbied moeten hebben voor wat natuurlijk is. Wij hebben respect voor de moederliefde. Terwijl de gasten een schotel met moedermelk eten, kunnen zij tevens moederliefde ervaren’, aldus de eigenaar die niet bij naam genoemd wil worden. De moedermelk zou afkomstig zijn van zes boerinnen.

Reageer op dit artikel