nieuws

Gezocht: nachtburgemeester (m/v) voor Amsterdam

Horeca

Rotterdam heeft al een nachtburgemeester: Jules Deelder. Amsterdam nog niet. Groen Links Amsterdam Centrum is een zoekactie gestart. ‘De nachtburgemeester moet het nachtleven weer leuk en aantrekkelijk maken. Het centrum dreigt zijn positie als internationaal uitgaanscentrum te verliezen nu handhaving en controle hoogtij vieren’, aldus de politieke partij.

Groen Links is niet tegen regels, maar die zouden slechts middelen moeten zijn om een prettig en veilig uitgaansleven te waarborgen, en geen doelen op zich.

Het profiel van de kandidaat: ‘Om te voorkomen dat het stadsdeel ten onder gaat aan regels en voorschriften, is er behoefte aan een sprekende, initiatiefrijke en kleurrijke nachtburgemeester die het nachtleven kan vertegenwoordigen’.

Ook zou de stapkoning (m/v) de strijd aan moeten gaan met de dagburgemeesters Anne Lize van der Stoel (stadsdeel Centrum) en Job Cohen (Amsterdam).

Initiator Marco de Goede gaat nog even verder: ‘Een stem voor al die inspirerende initiatieven die het centrum van Amsterdam een bruisend en cultureel hart geven. Iemand die Amsterdam weer op de kaart kan zetten als internationaal uitgaanscentrum waar ‘het’ gebeurt.’ Geïnteresseerden kunnen De Goede bereiken op:
(020) 423 16 21
of via:
groenlinks@centrum.amsterdam.nl.

Reageer op dit artikel