nieuws

Horeca-echtpaar ondernemer van het jaar in Goor

Horeca

In het Twentse Goor is een horecabedrijf winnaar geworden van de wedstrijd Ondernemer van het Jaar. Het gaat hierbij om Jan en Willemien Roelofsen van café De Ster. Opvallend daarbij is dat het horeca-echtpaar pas tweeënhalf jaar eigenaar is van het horecabedrijf en dat het bedrijf uit een diep dal klom.

Twintig tot dertig jaar geleden was De Ster een begrip in Twente. De jaren daarop ging het langzaam bergafwaarts met het café in hartje Goor. ‘De laatste vijf jaar voordat wij in beeld waren, had De Ster steeds verschillende eigenaars. He laatste jaar stond het zelfs leeg’, herinnert Jan zich. En toen roken Jan en Willemien hun kans. In juni 2000 openden ze de deuren van De Ster.

Nog steeds staat het echtpaar samen achter de bar. Verder zijn de taken verdeeld. Willemien doet de inkoop en het personeelsbeleid. Jan regelt de bruiloften en partijen in de feestzaal en hij bouwt zijn eigen feestjes. ‘Met oud en nieuwe was het twee weken van tevoren al uitverkocht.’ Nu het etablissement lekker loopt, rusten Jan en Willemien niet op hun lauweren. ‘Alles wat we verdienen en alles wat we bij de bank kunnen lospeuteren, gaat de zaak in.’

Van het geld werd de afgelopen tijd heel wat verbouwd. De Ster heeft nieuwe toiletten, een andere dansvloer, nieuwe meubels, een airconditioning en het terras is uitgebreid, overdekt en verwarmd. ‘En dan ook nog zo’n prijs …’ De kroegbaar kan het nog niet geloven.

Reageer op dit artikel