nieuws

‘Horecava dit jaar stiller

Horeca

Rond de klok van vieren vinden Ellie en Mekke Doornbos het erg stil op de Horecava. De reden hiervoor is dat de grote bierbrouwers niet aanwezig zijn, denken ze. ‘Jammer, want dat brengt toch altijd een behoorlijke gezelligheid met zich mee’, vindt Ellie.

Het echtpaar runt samen een snackkar in Lelystad. Natuurlijk hebben ze al enige tijd in de Snackhal vertoefd. Als noviteit roemen ze de kaassoufflés met oude kaas van Van Dobben. Naar snackwedstrijden gaan ze niet. Dat heeft twee redenen. Ellie vindt dat de snackwedstrijden, zoals het lekkerste broodje van Nederland, te lang duren en eigenlijk heel saai zijn om naar te kijken.

Mekke is van mening dat de opzet van Het Lekkerste broodje niet goed is. ‘Tijdens deze wedstrijden worden ingrediënten gebruikt die veel collega’s niet in huis hebben. Op deze manier heb je er toch niets aan.’

Mekke is niet iemand die alleen maar kritiek levert, hij heeft zelf wel een idee om de wedstrijd een nieuw gezicht te geven. ‘ Laat de deelnemers van doorsnee ingrediënten een origineel en lekker broodje maken. Met die recepten, die ongetwijfeld in de Snackkoerier komen te staan, kunnen collega’s tenminste nog wat doen!’ Op de vraag of hij dan zelf zou meedoen, antwoordt hij volmondig ‘Ja!’

Reageer op dit artikel