nieuws

Jubilerend bier op stand Misset Horeca

Horeca

Drukte in de stand van Misset Horeca als op woensdag vier bieren de revue passeren tijdens de beurseditie van het Rondje Bier. Het Engelse Newcastle Brown Ale verzorgt de aftrap. En hoewel Engelse bieren tot nu toe niet al te populair zijn in Nederland spreekt met name de aangename bitterheid in de afdronk de vier panelleden als het aanwezige publiek aan.

Leuk is het Gulpener Doort, een bier dat net als Misset Horeca dit jaar het vijftigjarig bestaan viert. SPA staat niet voor het gezonde Belgische bronwater maar in dit geval voor Snab Pale Ale. Op de markt gebracht door de Stichting Noordhollandse Alternatieve Bierbrouwers (SNAB) en gebrouwen met uit Amerika afkomstige hop en gist. ‘Opvallend bitter en droog in de afdronk’ typeren dit bier. De zware Hapkin, sinds kort op de markt gebracht door Alken Maes besluit de beurseditie van het rondje. De tegenhanger van het bekende Duvel toont zich een verraderlijk makkelijk wegdrinkend bier. Een duivelse afsluiting dus.

Op de foto: Voorzitter Dick Wildeman, Peter Kost van de Snab, Paul IJsselmuiden van restaurant Liuwherne in Leeuwarden en Ruben Driessen van Alken Maes.

Reageer op dit artikel