nieuws

Menu-engineering zeer bruikbaar instrument

Horeca

Meet welke producten op de kaart populair én winstgevend zijn’. Dat is de boodschapdie Frans Meeuwsen van het Bedrijfschap Horeca en Catering meegaf aan de toegestroomde bezoekers tijdens zijn presentatie op de Horecava. ‘Vooral nu de winstmarges onder druk staan en de consument na de komst van de euro zeer budgetbewust is geworden.

Het Bedrijfschap Horeca en Catering biedt beursbezoekers daarom een zeer bruikbaar instrument aan: ‘Menu-engineering’. Via dit programma krijgt de horecaondernemer direct inzicht in verkochte aantallen, ingrediëntprijzen en de verkoopcijfers per product.

Het programma genereert vervolgens de scores van de producten en geeft aan wat de hardlopers, winnaars, slapers en verliezers van uw kaart zijn. Als extraatje krijgt de horecaondernemers tips om goed in te spelen op de uitslagen. Deze tool is gratis te downloaden via www.bhenc.nl of www.horeca.org.

Reageer op dit artikel