nieuws

MKB: ‘Geen reden voor ondernemers om te emigreren

Horeca

Voorzitter H. de Boer van de ondernemersorganisatie MKB-Nederland, waarvan veel horecabedrijven deel uitmaken, is optimistisch over een nieuw kabinet. ‘Ze zullen vriendelijk omgaan met het zelfstandig ondernemerschap. Er is geen enkele aanleiding voor ondernemers om te emigreren”, zei hij donderdag.

Het kan linksom en rechtsom, waarbij de eerste mogelijkheid – een CDA/PvdA-kabinet – op grond van de verkiezingsuitslag het meest voor de hand ligt, aldus De Boer. Gezien zijn ‘goede ervaringen’ met PvdA-bewindslieden tijdens de twee Paarse kabinetten, verwacht De Boer dat ook een ploeg van die samenstelling beseft dat ‘werkgelegenheid wordt gemaakt in het midden- en kleinbedrijf’.

’Die sector moet dan niet worden ingezeept met allerlei onzinnige regelgeving op het gebied van arbeidsvoorwaardem, verlof en zorg’, aldus de MKB-voorzitter.

Reageer op dit artikel