nieuws

Nestlé versterkt marktpositie met koop Mövenpick

Horeca

Nestlé heeft zijn positie op de markt voor consumptie-ijs versterkt. Het Zwitserse voedingsmiddelenconcern heeft het ijsmerk Mövenpick overgenomen. In de overname zijn ook alle ijsfabrieken van Mövenpick inbegrepen, behalve die in Nieuw-Zeeland, zo heeft Nestlé donderdag bekendgemaakt.

Nestlé, op ijsgebied een grote concurrent van wereldmarktleider Unilever, heeft de prijs van de overname niet genoemd. Mövenpick haalt met zijn ijs een omzet van omgerekend ongeveer 204 miljoen euro. De andere activiteiten van Mövenpick blijven buiten de transactie.

Nestlé lijfde vorig jaar de Amerikaanse ijsactiviteiten van Haagen-Dazs helemaal in. In 2001 werd het eigenaar van de Duitse ijsfabrikant Schöller, die in eigen land licentiehouder van Mövenpick was.

Reageer op dit artikel