nieuws

Ondernemers slecht verzekerd tegen inkomensrisico’s

Horeca

Eind 2002 heeft meer dan de helft van de ondernemers die in de periode 1998-2000 een eigen bedrijf zijn begonnen, zich niet verzekerd tegen inkomensverlies als gevolg van ziekte of een ongeval. Dat meldt het onderzoeksbureau EIM. Eveneens blijkt dat meer dan de helft van de ondernemers zich niet aanvullend heeft verzekerd op de Wet Arbeidsongeschiktheidsverzekering Zelfstandigen.

Onderzoek onder circa 750 ondernemers laat zien dat 58 procent van de ondernemers zich niet heeft verzekerd tegen inkomensverlies. Verder blijkt dat 54 procent zich niet aanvullend op de WAZ heeft verzekerd. Uit gelijktijdig gehouden onderzoek onder zelfstandigen zonder personeel (ZZP’ers) komt een hoger percentage onverzekerde ondernemers naar voren: 60 procent. Het aandeel onverzekerde ZZP’ers is in de loop van de jaren toegenomen.

Reageer op dit artikel