nieuws

Rotterdam lokt bezoekers met comedycruises en dan

Horeca

Dansboten, comedycruises en een tijdelijk strand aan de Maasboulevard zijn de opvallendste activiteiten van het Rotterdamse Waterjaar. De verwachting is dat Waterlife met de zes zomerse evenementen 450.000 bezoekers naar Rotterdam lokt. Het Waterjaar eindigt met de Wereldhavendagen in september.

In de zomermaanden juni, juli en augustus komt er nabij de Boompjes een strand aan de Maas: Waterlife boulevard. De bekende Zeeuwse formatie Blöf opent het strand op 31 mei. Het album Watermakers van Blöf stond geheel in het teken van water, vertelt I. van der Linde, directeur van Event Marketing, het bureau dat Waterlife organiseert.

Van der Linde presenteerde donderdag de definitieve plannen voor het Rotterdamse Waterjaar. ,,In totaal zijn er zes projecten met ongeveer twaalf aanvullende evenementen. Zo maakt onder andere de Fast Forward Dance Parade gebruik van het thema water.”

Het eerste festijn, voorleesproject het Waterkasteel, is in het weekeinde van 21 en 22 maart. Een kleurrijk kasteel maakt vervolgens een tour langs tweehonderd basisscholen in de regio Rotterdam. Op het eiland van Brienenoord is van 23 april tot en met 24 mei de voorstelling ‘Onderstroom’.

‘Dance’ en uitgaan staan op 11 en 12 juli centraal tijdens het H4O Dance Event. De Waterlife boulevard wordt omgetoverd tot een ‘dance happening’. Speciale dansboten brengen in de verlichte haven verschillende muziekstijlen.

Een maand later varen er geen dansboten maar comedycruises, want op 21 en 22 augustus komen diverse stand-up comedians naar de Maasoever. De presentator Jörgen Raymann, bekend van de Comedy Factory, presenteert de show.

Reageer op dit artikel