nieuws

Vakantiegangers Oolderhuuske ondergebracht bij Hotel Van der Valk

Horeca

Op aandringen van de directie hebben ongeveer veertig gasten van vakantiepark Marina Oolderhuuske in Roermond zaterdag hun biezen gepakt. Het water stond zo hoog, dat de toegangswegen voor de 184 vakantiewoningen onderliepen en de huisjes nauwelijks bereikbaar waren. Ook dreigen voorzieningen als elektriciteit, gas en water uit te vallen. Dat zei directeur P. Houkes van Oolderhuuske zaterdagmiddag. Een deel van de gasten is bij hotel Van der Valk in Roermond ondergebracht, een ander deel is naar huis.

Zeven gasten weigeren Oolderhuuske te verlaten en hebben een verklaring getekend daar op eigen risico te blijven.

Oolderhuuske ligt op een schiereiland tussen de Maas en twee grindplassen en is vooral in trek bij Duitsers. Op het eiland staan honderd vakantiewoningen en nog eens 84 aan kettingen verankerde drijvende woningen. Zaterdag is ook begonnen met het wegslepen van veertig stacaravans naar een hoger gelegen weiland. Volgens Houkes lijdt het vakantiepark een verlies van tienduizenden euro’s door het hoge water.

Reageer op dit artikel