nieuws

Vijf sterren erbij, drie eraf

Horeca

De geruchtenmachine over de Michelin-sterren draait op volle toeren. Het laatste nieuws is dat Nederland vijf nieuwe sterren erbij krijgt en er drie verliest. De vijf nieuwe ster-vermeldingen in de Rode gids van Michelin zouden zijn: Jacob Jan Boerma van De Leest in Vaassen, Nico Boreas van Boreas in Heeze, Ron Blaauw van Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel, Dick Middelweerd van Treeswijkerhoeve in Waalre en André van Doorn van kasteel Heemstede in Houten.

Bij de verliezers worden de volgende drie namen genoemd. Tante Koosje in Loenen aan de Vecht zou haar ster verliezen door het vertrek van kok Erik Boer naar de Nederlanden. Dit laatste bedrijf zou een van de twee sterren verliezen door het vertrek van chef-kok Jan de Wit en zijn sous-chef Jacob Jan Boerma. Als derde mogelijke ster-verliezer circuleert de naam van Het Groot Paradijs in Middelburg. Dit bedrijf is overgenomen.De bekendmaking van de sterren wordt op 28 of 29 januari bij de koks verwacht.

Reageer op dit artikel