nieuws

Voorlichtingsbureau wil vloeibaar frituurvet

Horeca

Het was donderdag rond het middaguur nog wat rustig op de stand over ‘Verantwoord frituren’, maar Claudia Oomen pareerde namens het Productschap Margarine, Vetten en Oliën deze constatering tactvol: ‘Het gaat ons niet om hoeveel mensen we bereiken, áls we ze maar bereiken. En dat lukt”. En dat lijkt de juiste constatering voor een cruciaal item. Want na verontrustende berichten over het vrijkomen van schadelijke stoffen tijdens het frituren, is de noodzaak van voorlichting van groot belang.

‘Goed gebruik en de juiste keuze van frituurvet. Dat is onze boodschap. Wij adviseren horecaondernemers vloeibaar frituurvet te gebruiken. Verder krijgen we op deze beurs berichten van horecaondernemers dat het verversmoment nog veel aandacht nodig heeft. Ik verwacht vanmiddag veel interactie tussen bezoekers en ons.’Een quiz over verantwoord frituren op de stand van het voorlichtingsbureau moet horecaondernemers nog bewuster maken op het gebied van frituurvet. Naast een quiz presenteren en demonstreren frituurvetleveranciers ‘verantwoorde’ producten.

Reageer op dit artikel