nieuws

Warsteiner snijdt fors in aantal banen

Horeca

De Duitse bierbrouwer Warsteiner schrapt 152 van de 951 arbeidsplaatsen wegens een flinke vermindering van de verkoop in eigen land. Er zullen geen gedwongen ontslagen vallen, zo heeft het bedrijf maandag meegedeeld. Warsteiner behoort tot de meest verkochte bieren in Duitsland, maar de afzet op de thuismarkt ging vorig jaar met 8,9 procent omlaag naar 3,91 miljoen hectoliter.

De brouwer ligt daar niet van wakker. ‘Niet het aantal hectoliters is belangrijk, maar de winst’, aldus een woordvoerder. Warsteiner, sinds 1997 ook verkrijgbaar in Nederland, wil zich blijven profileren als ‘premium’ bier, een duur merk. Het voelt zich als ‘Die Königin unter den Bieren’ verheven boven ordinair stuntwerk met de prijzen om de verkoop op te krikken en heeft als enige grote brouwer in Duitsland een prijsverhoging in februari aangekondigd.

Contracten die niet goed in de strategie passen, heeft Warsteiner opgezegd. Zo is de brouwer gestopt met de levering aan de goedkope supmermarktketen Lidl. Alleen dat al scheelt jaarlijks 200.000 hectoliter afzet.

Reageer op dit artikel