nieuws

Aantal faillissementen in de horeca gedaald

Horeca

Het aantal faillissementen in de horeca is gedaald. In 2002 verdwenen er in de sector 173 ondernemingen, een jaar eerder waren dat er nog 192. Een daling van bijna tien procent. Onder het aantal van 173 faillissementen waren 72 BV’s, 66 eenmanszaken , 28 Vof’s en zeven overige bedrijfstypen. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek becijferd.

Zonder eenmanszaken nam het aantal bedrijven dat in de horeca over de kop ging nauwelijks toe, van 103 naar 107. Alleen de bouwnijverheid (+2) steeg minder. Het CBS lepelde op verzoek ook het aantal failliete horecaondernemingen per provincie op: Groningen (8), Friesland (3), Drenthe (3), Overijssel (6), Flevoland (4), Gelderland (19), Utrecht (11), Noord-Holland (31), Zuid-Holland (44), Zeeland (6), Noord-Brabant (30) en Limburg (8).

Overigens werden er in 2002 in totaal 6800 faillissementen uitgesproken. Het CBS heeft bij alle bedrijfstakken een stijging van het aantal failliet verklaarde bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) geregistreerd. De sterkste toename was te zien bij de financiële instellingen (93%) en zakelijke dienstverlening (33%).

Ga voor meer specifieke informatie over horecafaillissementen naar het overzicht op www.zibb.nl/horeca.

Reageer op dit artikel