nieuws

Charles prijst in Frankrijk Brits vlees aan

Horeca

In prijzende bewoordingen en met een smakelijk hapje heeft de Britse kroonprins Charles donderdag in Frankrijk geprobeerd Brits rundvlees aan de man te brengen. ‘Dit geweldige stuk vlees is de vrucht van een manier van leven op het platteland, met een familie op de boerderij’, zei de prins, die het vlees diplomatiek vergezeld liet gaan van een Franse rode wijn.

Door de gekkekoeienziekte mocht het Britse rundvlees van 1996 tot oktober 2002 niet in Frankrijk worden geïmporteerd. De Fransen laten in de winkels het Britse vlees nog altijd links liggen en dat was reden voor Charles om persoonlijk te proberen de verkoop een duwtje te geven. Hij prikte daarom in de Britse ambassade in Parijs met bekende Franse chefkoks een vorkje Brits rundvlees.

Reageer op dit artikel