nieuws

Geen horecavergunning voor cafébaas Volendam

Horeca

De gemeente Edam-Volendam weigert een horecavergunning aan horecabaas Jan Veerman af te geven voor de Wir War Bar. Die bar is gelegen onder het café De Hemel, waar in de nieuwjaarsnacht van 2001 brand woedde. Veerman diende in december een aanvraag in. De aanvraag is vorige week indirect afgewezen.

Ze is volgens coördinator integrale veiligheid en handhaving J. Vogelzang maandag formeel niet geweigerd. In de nu afgegeven horecavergunning staat echter dat het college voornemens is deze direct weer in te trekken op grond van de openbare orde en veiligheid. Volgens Vogelzang is veel weerstand vanuit de bevolking te verwachten.

Het advocatenkantoor van Veerman, Nauta Dutilh, gaat ervanuit dat de vergunning nog gewoon van kracht is en kan verder geen commentaar geven. Overigens kan Veerman de kroeg nu niet heropenen, omdat er nog geen gebruiksvergunning voor is afgegeven.

De gemeente wil de komende vijf jaar helemaal geen nieuwe discotheken en cafés toestaan, althans dat is het voornemen. Het college van burgemeester en wethouders stuurde vorige week een horecanota naar de gemeenteraad, waarin het college dat voorstelt. De gemeenteraad van Edam-Volendam moet nog instemmen met deze nota. Bij de nieuwjaarsbrand kwamen veertien jongeren om het leven kwamen en raakten tweehonderd gewond.

Reageer op dit artikel