nieuws

Gouden IJsspatel naar Parels IJs en Zo op Texel

Horeca

Willem Roeper van ijssalon Parels IJs en Zo uit Oudeschild heeft afgelopen dinsdag de wedstrijd om de Gouden IJsspatel gewonnen. De Texelse ijsbereider maakte volgens de jury het beste kokosijs.Lichtelijk geëmotioneerd nam Roeper de prijs in ontvangst van juryvoorzitter Maarten Colijn. ‘Ik kan het bijna niet geloven. Dit is zo mooi. Het komt zo onverwacht, andere jaren eindigde ik meestal tussen de twintigste en dertigste plaats.

Gouden IJsspatel naar Parels IJs en Zo op Texel

De ijsbereider deed eerdere jaren met van Texelse schapenmelk gemaakt ijs mee aan de wedstrijd. ‘Dit jaar heb ik het voor het eerst anders gedaan. Nu heb ik bijna sorbetijs gemaakt met iets melkvet en ingekookte kokosmelk.‘

Tijdens de reis van Texel naar Vianen heeft Roeper flink kou geleden in de auto. ‘Ik durfde de kachel niet aan te zetten want ik wilde het ijs goed houden. Ik was bang dat het ijs te warm zou worden en inzakken.’Bij aankomst op de beurs sloeg de ijsbereider de schrik om het hart. ‘Ik had me opgegeven via internet maar stond niet op de deelnemerslijst. Gelukkig mocht ik wel meedoen.’De wedstrijd was onderdeel van de beurs IJsvak in Vianen. Uit de 62 inzendingen eindigende Frank Hogerwerf van IJssalon De Parel uit Putten op de tweede plaats. Derde werd Heddeke Kees van IJssalon Kees uit Geldrop.

Reageer op dit artikel