nieuws

Hilversumse assemblagekeuken afgeblazen

Horeca

Ziekenhuis Hilversum en de verpleegkoepels Gooizicht en Hilverzorg en Zonnehoeve krijgen geen assemblagekeuken. Het project, Culi4ce genaamd, had moeten leiden tot een centrale keuken op het terrein van ziekenhuis Hilversum met een eigen productie van 20 tot 30 procent.

Culi4ce, gestart in 2001, was al in een vergevorderd stadium. Er was bijvoorbeeld al overeenstemming over de decoratie op het serviesgoed. Cateringcontractpartner was Medirest, onderdeel van Compass Group. De keuken was beraamd op 1400 maaltijden per dag, met een doorgroei naar 2000 maaltijden.

Belangrijkste reden voor de beslissing om te stoppen is de vermindering van het aantal klinische patiënten in Ziekenhuis Hilversum. Daarnaast is ook het aantal warme maaltijden in het personeelsrestaurant gedaald. Volgens Frans Rienstra van Compass spelen ook de snelle veranderingen in de markt een rol. ‘Het gaat steeds meer de kant van individualisering op. Er komen processen aan die veel meer recht doen aan de veranderde vraag van de cliënt. Het is dan niet slim meer je voor lange tijd vast te leggen op geportioneerde maaltijden uit een grote assemblagekeuken.’

Reageer op dit artikel