nieuws

Horeca Dordrecht voert actie tegen pollers in centrum

Horeca

De horeca in Dordrecht wil af van het pollersysteem dat het centrum van deze stad sinds eind vorig jaar autoluw maakt. Wie geen toegangspas heeft, komt met de auto het centrum van Dordrecht niet meer in. De horeca zamelde 2500 handtekeningen in die 17 februari aan de gemeente worden aangeboden.

J. De Bruin, woordvoerder van de horecaondernemers, stelt dat veel collega’s omzetverlies lijden door de paaltjes, die alleen met behulp van de toegangspas in de grond verdwijnen. Een bedrijf sprak over een omzetdaling van 55 procent. De Kamer van Koophandel organiseert op 12 februari een bijeenkomst over de pollers.

Tot die tijd wil De Bruin nog een paar duizend handtekeningen ophalen. Tot zijn verbazing tekenden ook 1200 bewoners, omdat zij niet blij zijn met de huidige situatie: ‘Het systeem werkt totaal niet. Wie als onbekende automobilist bij zo’n poller aankomt, kan geen kant meer op. Zonder pasje kom je er niet in en je kunt met de auto niet keren in de oude straatjes. Het gevolg is opstoppingen en irritaties.’

De Bruin wijst verder op het gebrek aan parkeergarages, waardoor op zaterdagen vanaf de centrumring lange files ontstaan. Klanten in restaurants moeten bovendien elk uur de parkeermeter bijvullen, omdat er alleen maar kort parkeren-plekken zijn. Een woordvoerder van de gemeente zegt dat einde februari een eerste evaluatie plaatsvindt van het pollersysteem in de binnenstad.

Reageer op dit artikel