nieuws

Internationale opmars dancefeesten niet te stuiten

Horeca

Accountantsbureau KPMG concludeerde al eerder dat de Nederlandse dance een financiële sector van betekenis is geworden en in het buitenland wordt dat ook steeds duidelijker. Zo werkt ID&T aan een Zuid-Koreaanse versie van dancefeest Sensation. Dance Valley is bezig met een versie in het Amerikaanse Miami, zo bleek donderdag.

In de club ‘The Opium Garden’ in Miami laat Dance Valley op 20 maart diverse Nederlandse dance-acts de revue passeren. Zo zijn onder anderen Marco V, Michel de Hey, Remy, Laidback Luke, Johan Gielen, Benny Rodriquez, Joost van Bellen en Miss Bunty van de partij. Uit Engeland komt Sister Bliss (van Faithless).

Het feest maakt deel uit van een internationale muziekconferentie in Miami. Gedurende vijf dagen zit de stad vol met dj’s, producers, platenmaatschappijen, managers en andere trendsetters. Tijdens die conferentie wil de organisatie van Dance Valley laten zien wat voor dancetalent er in Nederland allemaal rondloopt.

In Nederland wordt Dance Valley georganiseerd in recreatiegebied Spaarnwoude (gemeente Velsen). In 2001 kwam het evenement groots in het nieuws omdat er na afloop geen vervoer was voor de danceliefhebbers. Zij liepen verkleumd rond. Tientallen moesten met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis.

Reageer op dit artikel