nieuws

Peter Bakker wint wedstrijd van Koksgilde op Horesca

Horeca

Peter Bakker is winnaar geworden van de Koksgilde Open Nationale Kampioenschappen in de categorie Chefkoks Horeca. De kookwedstrijd werd vorige week gehouden tijdens de Horescabeurs in Zuidlaren. Bakker, chefkok van het Best Western Berghotel in Amersfoort, ontving de Gouden Koksmes en een cheque van € 1.000,-. De vakjury was lovend over Bakkers werk: een tongcreatie als voorgerecht, een hoofdgerecht van kwartel en als nagerecht een taleggio gebakken in tempurebeslag.

In de categorie Koks Horeca ging de eerste prijs naar Ivo van der Molen van Restaurant De Gastronoom in Harlingen. Rinaldo Traas van Zorgcentrum Roggeveen in Middelburg won de hoofdprijs in de categorie Instellingen.

Uitslag:

Categorie Chefkoks Horeca
Peter Bakker, Best Western Berghotel (Amersfoort)
Wim Klerks, restaurant Les Jumeaux (Bennebroek)
Guido Panjer, restaurant Lunia (Olderbekoop)

Categorie Koks Horeca
Ivo van der Molen, restaurant De Gastronoom (Harlingen)
Rob van der Veeken, restaurant Wollerich (Sint Oedenrode)
Jeroen Klepper, voorheen kok bij restaurant Bios (Alkmaar)

Categorie Koks in instellingen
Rinaldo Traas, Zorgcentrum Roggeveen (Middelburg)
Jurgen van der Steen, Serviceflat De Pettelaer (Den Bosch)
Herman Wessels, Twenteborg Ziekenhuis (Almelo)

Reageer op dit artikel