nieuws

Rechtszaak cafébrand Volendam uitgesteld

Horeca

De rechtszaak tegen café-eigenaar Jan Veerman uit Volendam, zijn dochter en de bedrijfsleider van café De Hemel vindt niet voor eind juni plaats. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Haarlem dinsdag bekendgemaakt. Het OM verdenkt het drietal van het medeplegen van brand door schuld met de dood tot gevolg en het medeplegen van dood door schuld.

Door brand in café De Hemel op 1 januari 2001 kwamen veertien jongeren om het leven. Meer dan tweehonderd raakten gewond. Volgens het OM was de situatie in het café aan de Volendamse haven ten tijde van de brand onveilig door volop aanwezige, niet geïmpregneerde en dus uiterst brandbare kerstversiering en gebrekkige brandveiligheidsvoorzieningen, zo hebben eerdere onderzoeken uitgewezen. Bovendien was de horecagelegenheid stampvol toen de brand uitbrak.

Het OM verwachtte aanvankelijk dat de zitting in maart zou plaatsvinden, maar de rechtbank geeft de verdediging meer tijd om zich voor te bereiden. Dat is nodig, omdat de verdachten in het onderzoek in november vorig jaar nieuwe advocaten (de gebroeders Anker in Leeuwarden) in de arm hebben genomen.

Reageer op dit artikel