nieuws

Toine Hermsen naar het museum

Horeca

Topkok Toine Hermsen heeft serieuze plannen om een restaurant en een grand café te beginnen in het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Hij is hiertoe in onderhandeling met de directie.

Toine Hermsen naar het museum

Het museum is gevestigd in de wijk Céramique, aan de Maas. Het restaurant en grand café zijn volgens de museumdirectie toe aan een nieuwe impuls. Na diverse keren van exploitant te zijn gewisseld is de bedrijfsvoering op dit moment in handen van Martinair Partyservice. Het café-restaurant heeft nooit echt goed gelopen.Toine Hermsen, die in Maastricht al het restaurant exploiteert dat zijn naam draagt, ziet volop mogelijkheden in het horecadeel van het museum. Hij wil het café-restaurant splitsen in een luxe restaurant en een grand café. In de brasserie wil hij uitgebreide lunches serveren tussen tien en zes, de openingsuren van het museum. In de weekends kan men er terecht voor diners.

Het grand café wordt wat eenvoudiger van opzet. Museumbezoekers kunnen er een hapje en een drankje nemen. Hermsen gaat, als de plannen doorgaan, met de brasserie voor een Michelin-ster. Hij verwacht bovendien in 2004 de tweede ster terug te krijgen die zijn huidige restaurant vorig jaar kwijtraakte.

Reageer op dit artikel