nieuws

Verdachte steekpartij café Valkenswaard aangehouden

Horeca

De politie heeft vrijdagmiddag in Eindhoven een 30-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht vorige week zondagnacht elf mensen in een café in Valkenswaard met een mes te hebben verwond. De uit Valkenswaard afkomstige verdachte wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris, deelde de politie mee.

De steekpartij ontstond nadat de vrijdag aangehouden verdachte zich vervelend gedroeg tegenover vrouwelijke bezoekers van het etablissement. Toen personeel de man wilde buitenzetten, begon hij ineens om zich heen te steken. Elf mensen werden geraakt. Drie mannen raakten ernstig gewond en liggen nog steeds in het ziekenhuis. De overige gewonden, onder wie de eigenaar en portier van het horecabedrijf, mochten na behandeling het ziekenhuis weer verlaten.

Kort na de steekpartij werd een 34-jarige man uit Valkenswaard opgepakt voor betrokkenheid bij de steekpartij. Hij zit nog vast. Donderdag werd een tweede verdachte aangehouden, een 40-jarige man uit Helmond. De Valkenswaarder die vrijdag is opgepakt, was na het incident in het café voortvluchtig. De politie wist als snel na de steekpartij wie de mogelijk hoofddader was. Een team van twaalf politiemensen houdt zich met de zaak bezig.

Reageer op dit artikel