nieuws

Vuurwapen schietpartij Matrixx besteld bij vriendin

Horeca

De 29-jarige C.A. (Allen) die wordt verdacht van moord op de portier van de Nijmeegse megadiscotheek The Matrixx, heeft het vuurwapen besteld bij zijn vriendin. De vrouw verbleef op dat moment in een nachtcub elders in de stad in gezelschap van de man die het wapen bezat.

Dat bleek woensdag bij de behandeling van de strafzaak tegen de drie verdachten van deze discomoord. De rechtbank behandelde de zaak nauwelijks inhoudelijk omdat het Pieter Baancentrum (PBC) in Utrecht de hoofdverdachte nog moet onderzoeken. De strafzaak is aangehouden tot 7 mei.

De hoofdverdachte was in de vroege ochtend van 3 november door portiers uit de disco gezet omdat hij moeilijkheden veroorzaakte in de hal. Daarop belde hij naar zijn vriendin, de 26-jarige B.B. , die op dat moment in nachtclub De Ambassadeur was samen met de 22-jarige S.V.A A. vertelde haar dat hij ruzie had in The Matrixx en vroeg haar of zij hem het wapen van V. kon leveren. V. zou het wapen aan de vrouw hebben gegeven, die het vervolgens aan haar vriend overhandigde.

A. hield zich schuil tussen mensen die voor de deur van de The Matrixx stonden. Toen de deuren opengingen heeft hij volgens justitie het wapen leeggeschoten op de portiers. Portier Eddie van den Akker overleed in de hal. Zijn 37-jarige collega raakte zwaargewond.

Na de moord hielp zijn vriendin A. aan een onderduikadres. Justitie legt de vriendin en V. medeplichtigheid aan moord en poging tot moord ten laste omdat zij A. aan een vuurwapen hebben geholpen. Volgens officier van justitie mr. A. van Veen hebben zij niets gedaan om A. te stoppen. Maar volgens hun advocaten wisten zij niet wat A. van plan was.

Reageer op dit artikel