nieuws

‘Zachte plastic glazen zijn net zo veilig

Horeca

Vorig jaar vroegen de Nijmeegse horecaondernemers geen statiegeld voor de ecoglazen, met tot gevolg dat er duizenden glazen in de vuilnisbak terecht kwamen. ‘Uit milieuoogpunt levert dat net zoveel afval op als zacht plastic. Maar het kost de ondernemers een hoop geld. Een glas kost 40 eurocent’, zegt Tonissen. ‘Ook uit veiligheidsoogpunt is deze maatregel niet te verdedigen. Zacht plastic is natuurlijk net zo veilig.

Horeca Nederland legt zich dan ook niet neer bij het besluit van het college van B en W. ‘Als dit doorgaat, werkt Horeca Nederland niet meer met de gemeente Nijmegen samen om de invoering van het harde plastic tot een succes te maken.’De gemeente Nijmegen heeft plannen om de ecoglazen ook bij andere evenementen zoals carnaval, de Oranjefeesten en grote popconcerten verplicht te stellen.

Reageer op dit artikel