nieuws

Zoetermeer krijgt vijfde discotheek

Horeca

Na Amphion, Chaos, Locomotion en Spetters telt Zoetermeer binnenkort een vijfde discotheek. In de voormalige Mercedesdealer aan de Europaweg zal zich mogelijk nog dit jaar een bar-dancing vestigen in combinatie met een nachtrestaurant. Er zit nog een addertje onder het gras: om de discotheek mogelijk te maken moet eerst een inspraakprocedure worden doorlopen.

Een bar-dancing in combinatie met een restaurant: veel meer is er nog niet bekend over de nieuwe discotheek. Initiatiefnemer Glenn van Leeuwen, ondermeer eigenaar van brasserie de Verleiding aan het Burgemeester Wegstapelplein, doet er voorlopig nog liever het zwijgen toe. Pas als de inspraakprocedure is afgerond, medio maart, wil hij alle ins en outs van zijn plannen noemen.

Duidelijk is al wel dat het om een bar-dancing gaat die zich zal richten op oudere jongeren. Eerder liet Van Leeuwen in deze krant weten te mikken op ‘publiek vanaf 21 jaar en hopelijk nog wat ouder’. Ook komen er een restaurant en een nachtrestaurant.

Voor het zover is, moeten de plannen nog de ‘inspraak’ in. Dat is nodig, omdat op het pand geen horecabestemming zit. In het gebouw was tot een paar geleden een Mercedesdealer gevestigd. Een jaar lang werd vrijwel niets meer vernomen van de plannen. De gemeente is nu echter volledig bereid mee te werken en wil het bestemmingsplan via een spoedprocedure (artikel 12-procedure) wijzigen.

Omwonenden en andere geïnteresseerden en belangstellenden kunnen de plannen vanaf aanstaande maandag inkijken. Ze liggen ter inzage op het stadhuis. Tot en met 16 maart kan worden gereageerd op de plannen. Woensdag 26 februari houdt de gemeente een inloopbijeenkomst in de raadszaal van het stadhuis (ingang Marktzijde). Daar worden de plannen voor de bar-dancing getoond en is er ruimte voor vragen en informatie.

Reageer op dit artikel