nieuws

Horeca Rijnkade in Arnhem werkt samen in Comité Rijnterras

Horeca

Acht horecaondernemers langs de Arnhemse Rijnkade hebben het Comité Rijnterras opgericht. Rijnterras gaat feesten langs de Rijn organiseren. Het Oranjefeest tijdens Koninginnedag zal de eerste activiteit van het comité zijn. Ook wil Rijnterras dit jaar al de Rijnkade visueel ‘prominenter in beeld’ brengen door alle bomen op de kade te verlichten

Volgend jaar hopen we ook weer een Pruverijn te houden en daar een traditie van te maken’, zegt woordvoerder W. Bolten. Bolten, die bij restaurant Truffels werkt, noemt het ‘uniek’ dat acht ondernemers zich in het comité hebben verenigd. Het zijn de eigenaren van Smaak, De Kai, Roses, Rijnmozaik, Troya, Truffels, Mrs. B en Salathai. ‘We hebben de afgelopen weken vijf keer bij elkaar gezeten. De neuzen staan nu dezelfde kant op. Dat we als collectief naar buiten treden is de grote winst die bereikt is.’

Vorig jaar was dat wel anders. Toen was er bijna sprake van een debacle omdat de meeste ondernemers vergeten waren een vergunning voor podia, muziek en extra biertappunten voor Koninginnedag aan te vragen.

De gemeente weigerde zo’n vergunning alsnog te verlenen. Uiteindelijk streek burgemeester P. Krikke met de hand over haar hart en kon het Oranjefeest op de kade toch doorgaan.Bolten: ‘Vorig jaar boterde het onderling niet zo geweldig tussen de ondernemers. Het zijn mensen van verschillende culturen en allemaal solisten met wie moeilijk afspraken te maken waren. Daarom is het goed dat we nu een comité hebben als aanpreekpunt waar de acht zich achter hebben geschaard.’

Eigenaar W. Luttmer van restaurant Roses dat onlangs aan de Rijnkade opende, gaf de aanzet voor het nieuwe collectief. ‘Luttmer heeft het voor elkaar gekregen dat we met elkaar zijn gaan praten. Hij vindt dat alleen door gezamenlijk op te treden er meer mensen naar de Rijnkade kunnen worden getrokken. En daar heeft hij gelijk in. Gelukkig zien de andere ondernemers dat nu ook in.’

Het eerste succes is inmiddels binnen. Bolten heeft namens het Comité Rijnterras deze week op tijd de aanvraag voor een vergunning voor tal van activiteiten tijdens Koninginnedag voor de gehele Rijnkade bij de gemeente ingediend.

‘We willen gezamenlijk zeven biertappunten gaan exploiteren tegenover de terrassen langs de kade. Daar zal Bavaria-bier worden geschonken. Deze bierbrouwer sponsort de activiteiten deze dag ook nog eens met 2500 euro. Verder komen er twee podia waar tal van bandjes zullen optreden. Die optredens zullen ook na het traditionele vuurwerk ’s avonds nog doorgaan waarmee we de mensen dan ook nog aan ons hopen te binden. Ook hebben we bij de gemeente het verzoek ingediend de Rijnkade deze dag voor alle verkeer af te sluiten. En nu maar hopen op mooi weer, want daar valt of staat het feest mee.’

Reageer op dit artikel