nieuws

Irak’ brengt Ierse hotels in de problemen

Horeca

Ierse hotels verkeren in zwaar weer met een dreigende oorlog in Irak op de achtergrond. Dat meldde de Irish Hotels Federation (IHF) in haar jaarlijkse bijeenkomst gisteren.

‘Als de wereld de adem blijft inhouden over de ontwikkelingen in Irak, dan gaat de Ierse toeristenindustrie één van de zwaarste tijden van zijn bestaan tegemoet’, vertelde voorzitter Jim Murphy. ‘De angst om te reizen zit stevig geworteld in de gedachten van veel buitenlandse toeristen, vooral bij Amerikanen. Het aantal boekingen voor het komende seizoen is daardoor flink gereduceerd.’

Cijfers van het jaarlijkse rapport van de IHF onthullen dat het aantal toeristen uit de Verenigde Staten met tien procent daalde ten opzichte van 2002. Het totale aantal bezoekers daalde met twee procent en het percentage bezoekers uit Engeland nam af met negen procent.

Reageer op dit artikel