nieuws

Ligt herstel toerisme merkbaar op Bali

Horeca

Hotels in Bali rapporteren een geleidelijke herstel na de bomaanslag in een nachtclub in oktober vorig jaar. Bij die aanslag vonden bijna tweehonderd toeristen de dood.

Hoteliers op het Indonesische eiland Bali melden dat de kamerbezetting ligt steeg tot bijna dertig procent. Kort na de aanslag daalde het tot twintig procent, terwijl het gemiddelde rond deze tijd van het jaar zo’n vijftig procent is.

Volgens de Pacific Asia Travel Association (PATA) bezochten duizend tot tweeduizend gasten de Balinese hotels, terwijl dit aantal kort voor de aanslag nog bijna vijfduizend was.

De binnenlandse en regionale reizen vanuit Japan, China, Zuid-Korea, Taiwan en Indonesië hebben het toerisme op Bali gered. Maar de naderende oorlog in Irak houden toeristen weg, aldus de hoteliers op het Indonesische eiland.

Reageer op dit artikel