nieuws

Tilburgse bieroorlog ten einde

Horeca

Carnavalsvierders in Tilburg moeten tijdens het zottenfeest gewoon de volle prijs betalen voor hun pilsje. Dat is de uitkomst van een overleg vrijdag tussen loco-burgemeester E. Aarts van Tilburg, de horecaondernemers en een vertegenwoordiger van Koninklijk Horeca Nederland.

In Tilburg was in de aanloop naar carnaval een ‘bieroorlog’ uitgebroken tussen een aantal kroegbazen. De horeca-ondernemers boden klanten drank aan tegen lage prijzen. Dit was tegen het zere been van de gemeente en het Nederlands Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ).

De laatste instantie stuurde donderdag een brandbrief aan de loco-burgemeester. Hierin werd gevraagd een einde te maken aan de prijzenslag tussen de kroegen. Het NIGZ noemde het gedrag van de horeca-ondernemers strijdig met de Horecawet. Het rumoer rond de ‘bieroorlog’ was voor de gemeente aanleiding de horeca-ondernemers te vragen vrijdag voor overleg op het stadhuis langs te komen.

Loco-burgemeester Aarts sprak na afloop van het gesprek van een ‘constructief overleg”. Ze wil na carnaval opnieuw om de tafel met de kroegbazen om het horecabeleid van de gemeente te bekijken.

Reageer op dit artikel