nieuws

22 tips over liquidatie horecaman Bertus Lüske

Horeca

Bij de politie van Amsterdam zijn na uitzendingen van het tv-programma Opsporing Verzocht 22 tips binnengekomen over de liquidatie van horecaman en vastgoedmagnaat Bertus Lüske half augustus. Daar zitten meerdere bruikbare tips tussen, aldus een woordvoerder van de politie dinsdag.

In Opsporing Verzocht zei de politie op zoek te zijn naar enkele Nederlands sprekende mannen ‘met een Noord-Afrikaans uiterlijk’. Deze mannen zaten de dag voor de moord op het terras van café Het Monumentje aan de Westerstraat in de Jordaan terwijl ze praatten over de plek waar de liquidatie zou moeten plaatsvinden. Bij dit café kwamen dezelfde auto’s aanrijden die de volgende dag bij de moord werden gebruikt.

Onbekenden openden het vuur op Lüske in de nacht van 16 op 17 augustus toen hij samen met zijn vrouw en dochter café-restaurant Frankendael aan de Middenweg verliet en in zijn auto wilde stappen. Lüske werd direct dodelijk getroffen. De daders reden met grote snelheid weg na de liquidatie. Een van de vluchtauto’s werd kort na de schietpartij uitgebrand aangetroffen in Amsterdam Zuidoost.

In Opsporing Verzocht zei de politie op zoek te zijn naar enkele Nederlands sprekende mannen ‘met een Noord-Afrikaans uiterlijk’. Deze mannen zaten de dag voor de moord op het terras van café Het Monumentje aan de Westerstraat in de Jordaan terwijl ze praatten over de plek waar de liquidatie zou moeten plaatsvinden. Bij dit café kwamen dezelfde auto’s aanrijden die de volgende dag bij de moord werden gebruikt.

Onbekenden openden het vuur op Lüske in de nacht van 16 op 17 augustus toen hij samen met zijn vrouw en dochter café-restaurant Frankendael aan de Middenweg verliet en in zijn auto wilde stappen. Lüske werd direct dodelijk getroffen. De daders reden met grote snelheid weg na de liquidatie. Een van de vluchtauto’s werd kort na de schietpartij uitgebrand aangetroffen in Amsterdam Zuidoost.

Reageer op dit artikel