nieuws

Aftrap horeca-actiedag Feast for Peace in Den Haag

Horeca

Dit is Rock and Roll’, brulde een huppelende en dol enthousiaste Pierre Wind zaterdag, na afloop van de opening van het Haagse evenement Proeven & Genieten Den Haag in het Internationaal Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. De kookoloog doelde met zijn opmerking op de zojuist gewonnen kookwedstrijd, die diende als aftrap voor de horeca-actiedag van War Child op 10 oktober: Feast for Peace.

In duizend tellen, met een knipoog naar de bekende tv-programma’s ‘1000 seconden’ (BRT) en ‘Can’t Cook / Won’t Cook’ (BBC), kookte Wind samen met parlementair journalist Frits Wester. Zij namen het op tegen het team Henk Savelberg (Restaurant-Hotel Savelberg)/Wouke van Scherrenburg (NOS Journaal). De gerechten werden beoordeeld aan de hand van een blinde proeverij. Om het ludieke karakter van het kookduel te onderstrepen, mocht de blinde cabaretier Vincent Bijlo proeven. De Haagse tv-presentator Sjaak Bral, die vanwege een corpulent voorkomen zichzelf steevast aankomend cabaretier noemde, presenteerde kookduel met typische Haagse tongval.

Het haarloze tandem Wind/Wester won en dat beviel tv-kok Wind wel. ‘Ik heb bij Henk Savelberg gewerkt en enorm veel respect voor hem. Hij is mijn horecavader, ik ben zijn smurf. Maar geloof me, rijdend naar huis zit hij nu in zijn auto te bálen.’

De Haagse drummer Cesar Zuiderwijk van de popgroep Golden Earring verzorgde met behulp van potten en pannen voor achtergrondmuziek tijdens de duizend kookseconden. Komiek Vincent Bijlo amuseerde de aanwezigen in de stampvolle keuken van Nieuwspoort door de laatste fase van de wedstrijd een swingende melodie te spelen op zijn keybord.

De van-de-hak-op-de-tak-kok Wind vond tussen zijn waterval van vermakelijke woorden en hyperactief gedrag, nog een serieus moment voor Feast for Peace. ‘Een stukje War Child zit in mijn hart. Daarom moet 10 oktober voor altijd een vaste dag van Feast for Peace worden. Vorig jaar deed Claus niet mee, maar dit jaar moet het een groot feest worden. War Child doet enorm goed werk, met al die klote oorlogen op deze aardbol’.

Bekijk hier een sfeerimpressie van het kookduel.

In duizend tellen, met een knipoog naar de bekende tv-programma’s ‘1000 seconden’ (BRT) en ‘Can’t Cook / Won’t Cook’ (BBC), kookte Wind samen met parlementair journalist Frits Wester. Zij namen het op tegen het team Henk Savelberg (Restaurant-Hotel Savelberg)/Wouke van Scherrenburg (NOS Journaal). De gerechten werden beoordeeld aan de hand van een blinde proeverij. Om het ludieke karakter van het kookduel te onderstrepen, mocht de blinde cabaretier Vincent Bijlo proeven. De Haagse tv-presentator Sjaak Bral, die vanwege een corpulent voorkomen zichzelf steevast aankomend cabaretier noemde, presenteerde kookduel met typische Haagse tongval.

Het haarloze tandem Wind/Wester won en dat beviel tv-kok Wind wel. ‘Ik heb bij Henk Savelberg gewerkt en enorm veel respect voor hem. Hij is mijn horecavader, ik ben zijn smurf. Maar geloof me, rijdend naar huis zit hij nu in zijn auto te bálen.’

De Haagse drummer Cesar Zuiderwijk van de popgroep Golden Earring verzorgde met behulp van potten en pannen voor achtergrondmuziek tijdens de duizend kookseconden. Komiek Vincent Bijlo amuseerde de aanwezigen in de stampvolle keuken van Nieuwspoort door de laatste fase van de wedstrijd een swingende melodie te spelen op zijn keybord.

De van-de-hak-op-de-tak-kok Wind vond tussen zijn waterval van vermakelijke woorden en hyperactief gedrag, nog een serieus moment voor Feast for Peace. ‘Een stukje War Child zit in mijn hart. Daarom moet 10 oktober voor altijd een vaste dag van Feast for Peace worden. Vorig jaar deed Claus niet mee, maar dit jaar moet het een groot feest worden. War Child doet enorm goed werk, met al die klote oorlogen op deze aardbol’.

Bekijk hier een sfeerimpressie van het kookduel.

Reageer op dit artikel