nieuws

Bergen op Zoom krijgt recreatiepark

Horeca

De gemeenteraad van Bergen op Zoom heeft donderdagavond ingestemd met de komst van een groot recreatiepark, Fun City. Vrijdag tekenen de gemeente en het Franse bedrijf CFR de overeenkomst.

De Compagnie Financière Régionale wil een groot recreatiepark openen in en rond het gebouw De Zeeland in Bergen op Zoom. Het complex, dat ruim 111 miljoen euro gaat kosten en op 1,3 miljoen bezoekers per jaar rekent, opent naar verwachting in 2005 de deuren.

Fun City zal plaats bieden aan onder meer een aquapark, een evenementenhal annex disco, een speelautomatenhal, een bowling, een bioscoop met acht tot tien zalen en een viersterrenhotel.

Vorig jaar ontstond er in Bergen op Zoom beroering over de plannen van het Franse gokautomatenbedrijf. Volgens geruchten zouden twee politieke partijen geld van het bedrijf hebben ontvangen, had een lid van het college een persoonlijke lening gekregen en zouden op kosten van het Franse bedrijf pretparken in het buitenland zijn bezocht. Uiteindelijk liep dat met een sisser af.

Donderdagavond stemden twee fracties, samen goed voor zeven zetels, tegen omdat er nog geen bankgarantie van de Fransen is. De overige 23 raadsleden stemden voor.

De Compagnie Financière Régionale wil een groot recreatiepark openen in en rond het gebouw De Zeeland in Bergen op Zoom. Het complex, dat ruim 111 miljoen euro gaat kosten en op 1,3 miljoen bezoekers per jaar rekent, opent naar verwachting in 2005 de deuren.

Fun City zal plaats bieden aan onder meer een aquapark, een evenementenhal annex disco, een speelautomatenhal, een bowling, een bioscoop met acht tot tien zalen en een viersterrenhotel.

Vorig jaar ontstond er in Bergen op Zoom beroering over de plannen van het Franse gokautomatenbedrijf. Volgens geruchten zouden twee politieke partijen geld van het bedrijf hebben ontvangen, had een lid van het college een persoonlijke lening gekregen en zouden op kosten van het Franse bedrijf pretparken in het buitenland zijn bezocht. Uiteindelijk liep dat met een sisser af.

Donderdagavond stemden twee fracties, samen goed voor zeven zetels, tegen omdat er nog geen bankgarantie van de Fransen is. De overige 23 raadsleden stemden voor.

Reageer op dit artikel