nieuws

Bierbrouwer Interbrew koopt Duits Spaten-bier

Horeca

De Belgische bierbrouwerij Interbrew koopt de Duitse brouwer Gabriel Sedlmayr Spaten-Franziskaner-Bräu KGaA. Deze activiteiten, waaronder het Löwenbräu-bier valt, worden ondergebracht bij Interbrew Deutschland. Daardoor ontstaat de grootste bierbrouwer in Duitsland, zo heeft Interbrew donderdag bekendgemaakt.

Interbrew zegt dat de transactie een waarde heeft van 477 miljoen euro. De onderneming koopt tevens Dinkelacker-Schwabenbräu, waarin Spaten een meerderheidsbelang heeft. Deze brouwerij komt bij Interbrew-dochter Becks.

De Belgische brouwer verwerft tevens tijdelijk een belang van 29 procent in de rest van de onderneming Spaten. Dat belang komt van de familie Finck. Die verkoopt dat belang aan de familie Sedlmayr, die de betreffende 100.000 aandelen op haar beurt voor een periode van achttien maanden overdoet aan Interbrew. Dat kost 200 miljoen euro, waarvoor Interbrew een gagarandeerd rendement krijgt.

De transacties leiden ertoe dat Spaten-Fraziskaner een belang van dertien procent krijgt in Interbrew Deutschland. Het Duitse biermerk verliest na 606 jaar zijn zelfstandigheid. Volgens directeur Jobst Kayer-Eichberg is de situatie op de Duitse biermarkt te moeilijk geworden ‘om alleen verder te gaan’.

Hij wees daarbij op de tolheffing en het statiegeld op bierblikjes in zijn land. De Spaten-directeur liet verder weten dat Interbrew zich richt op de verdere ontwikkeling van sterke merken op regionale markten. ‘We zien de toekomst met groot vertrouwen tegemoet’, verklaarde hij.

Spaten-Franziskaner-Bräu produceert jaarlijks ongeveer 2,9 miljoen hectoliter bier. Interbrew komt door de overname op een productie van 15,6 miljoen hectoliter, goed voor elf procent van de Duitse biermarkt. Daarmee gaan de Belgen de Holsten-Gruppe voorbij, die nu nog de grootste is in Duitsland.

Interbrew zegt dat de transactie een waarde heeft van 477 miljoen euro. De onderneming koopt tevens Dinkelacker-Schwabenbräu, waarin Spaten een meerderheidsbelang heeft. Deze brouwerij komt bij Interbrew-dochter Becks.

De Belgische brouwer verwerft tevens tijdelijk een belang van 29 procent in de rest van de onderneming Spaten. Dat belang komt van de familie Finck. Die verkoopt dat belang aan de familie Sedlmayr, die de betreffende 100.000 aandelen op haar beurt voor een periode van achttien maanden overdoet aan Interbrew. Dat kost 200 miljoen euro, waarvoor Interbrew een gagarandeerd rendement krijgt.

De transacties leiden ertoe dat Spaten-Fraziskaner een belang van dertien procent krijgt in Interbrew Deutschland. Het Duitse biermerk verliest na 606 jaar zijn zelfstandigheid. Volgens directeur Jobst Kayer-Eichberg is de situatie op de Duitse biermarkt te moeilijk geworden ‘om alleen verder te gaan’.

Hij wees daarbij op de tolheffing en het statiegeld op bierblikjes in zijn land. De Spaten-directeur liet verder weten dat Interbrew zich richt op de verdere ontwikkeling van sterke merken op regionale markten. ‘We zien de toekomst met groot vertrouwen tegemoet’, verklaarde hij.

Spaten-Franziskaner-Bräu produceert jaarlijks ongeveer 2,9 miljoen hectoliter bier. Interbrew komt door de overname op een productie van 15,6 miljoen hectoliter, goed voor elf procent van de Duitse biermarkt. Daarmee gaan de Belgen de Holsten-Gruppe voorbij, die nu nog de grootste is in Duitsland.

Reageer op dit artikel