nieuws

Bierconcern Interbrew breidt uit in China

Horeca

Het Belgische bierconcern Interbrew neemt voor 131,5 miljoen dollar (118 miljoen euro) een belang van 50 procent in de brouwerijbelangen van het Maleisische conglomeraat Lion Diversified Holdings Berhad (LDHB) in China. De Belgen krijgen de dagelijkse leiding van de gezamenlijke onderneming, hebben ze vrijdag meegedeeld.

Interbrew heeft een optie om vanaf twaalf maanden na afronding van de transactie op elk gewenst tijdstip de overige 50 procent te kopen, eveneens voor 131,5 miljoen dollar. Door de alliantie met LDHB wordt het Belgische concern de op twee na grootste bierproducent in China en komt de verkoop in dat land op 21 miljoen hectoliter per jaar, wat overeenkomt met een marktaandeel van bijna 9 procent.

Interbrew heeft een optie om vanaf twaalf maanden na afronding van de transactie op elk gewenst tijdstip de overige 50 procent te kopen, eveneens voor 131,5 miljoen dollar. Door de alliantie met LDHB wordt het Belgische concern de op twee na grootste bierproducent in China en komt de verkoop in dat land op 21 miljoen hectoliter per jaar, wat overeenkomt met een marktaandeel van bijna 9 procent.

Reageer op dit artikel