nieuws

De geschiedenis van Inter Scaldes

Horeca

De geschiedenis van het door brand verwoeste restaurant volgens de eigen website Interscaldes.nl.

Manoir-Restaurant Inter Scaldes is gelegen in de weidse polders van Zeeland op het smalste gedeelte van Zuid-Beveland tussen de Oost- en Westerschelde. Het huis is gebouwd in 1927 voor een dierenarts. Deze heeft er tot 1953 in gewoond. Hierna is het gebouw tot 1967 gebruikt als kazerne voor de Marechaussee.

Het huis kreeg een restaurantfunctie nadat het in 1968 door Maartje en Kees Boudeling gekocht werd. Vanaf 1975 staat Maartje Boudeling als chefkok in de keuken. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen. Michelin kende in 1978 de eerste ster toe, een tweede volgde in 1984. Sinds enige jaren is restaurant Inter Scaldes aangesloten bij de internationale keten van Relais & Chateaux en Traditions & Qualité.

In de loop der jaren is het oorspronkelijke huis meerdere keren veranderd en uitgebreid onder meer met een nieuwe keuken en het tuinrestaurant. Het gehele restaurant biedt plaats aan zeventig gasten. Op 1 december is1990 is het hotel geopend, dat langs de schitterende Engelse tuin is gebouwd, die achter het restaurant ligt.

Op 8 augustus 2001 is Inter Scaldes overgenomen door horecaechtpaar Claudia en Jannis Brevet, die voorheen de scepter zwaaiden in het met Michelinster bekroonde Helianthushof te Uden. Jannis Brevet verdiende zijn sporen in zeer gerenommeerde Restaurants in binnen- en buitenland.

Het echtpaar Brevet zal zich inspannen het bedrijf in al zijn normen en waarden voort te zetten en daar waar mogelijk te verbeteren. Met hun jarenlange ervaring en liefde voor al wat het culinaire te bieden heeft, kunnen we stellen, dat Inter Scaldes aan haar tweede jeugd begonnen is.

Met de komst van de Brevets werd voor Inter Scaldes de aansluiting bij ‘Les Patrons Cuisiniers’ een feit.

Manoir-Restaurant Inter Scaldes is gelegen in de weidse polders van Zeeland op het smalste gedeelte van Zuid-Beveland tussen de Oost- en Westerschelde. Het huis is gebouwd in 1927 voor een dierenarts. Deze heeft er tot 1953 in gewoond. Hierna is het gebouw tot 1967 gebruikt als kazerne voor de Marechaussee.

Het huis kreeg een restaurantfunctie nadat het in 1968 door Maartje en Kees Boudeling gekocht werd. Vanaf 1975 staat Maartje Boudeling als chefkok in de keuken. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen. Michelin kende in 1978 de eerste ster toe, een tweede volgde in 1984. Sinds enige jaren is restaurant Inter Scaldes aangesloten bij de internationale keten van Relais & Chateaux en Traditions & Qualité.

In de loop der jaren is het oorspronkelijke huis meerdere keren veranderd en uitgebreid onder meer met een nieuwe keuken en het tuinrestaurant. Het gehele restaurant biedt plaats aan zeventig gasten. Op 1 december is1990 is het hotel geopend, dat langs de schitterende Engelse tuin is gebouwd, die achter het restaurant ligt.

Op 8 augustus 2001 is Inter Scaldes overgenomen door horecaechtpaar Claudia en Jannis Brevet, die voorheen de scepter zwaaiden in het met Michelinster bekroonde Helianthushof te Uden. Jannis Brevet verdiende zijn sporen in zeer gerenommeerde Restaurants in binnen- en buitenland.

Het echtpaar Brevet zal zich inspannen het bedrijf in al zijn normen en waarden voort te zetten en daar waar mogelijk te verbeteren. Met hun jarenlange ervaring en liefde voor al wat het culinaire te bieden heeft, kunnen we stellen, dat Inter Scaldes aan haar tweede jeugd begonnen is.

Met de komst van de Brevets werd voor Inter Scaldes de aansluiting bij ‘Les Patrons Cuisiniers’ een feit.

Reageer op dit artikel